Valentinsdag i Italien

 

Traditionen tro er der på denne dag, den 14. februar, i Italiens gader en klynge af kærlige, inspirerede og romantiske par med gaver i hænderne og smil på læberne. Fejrer de Valentinsdag i Italien?

Traditionerne for at fejre Valentinsdag har selvfølgelig ændret sig lidt på det seneste. Oprindeligt blev Valentinsdag på Appenninerne halvøen betragtet som en højtid i foråret. Det er grunden til, at de fleste af festlighederne blev holdt udendørs, på kysten eller bare gå langs de gamle gader i italienske byer.

Det milde og gunstige klima i Italien tillod beboerne at gå i haven for at lytte til musik sammen eller bare snakke og drømme.

Men i Turino, for eksempel, kan unge elskere gerne glæde deres forældre med deres beslutning om at blive gift på netop denne dag. Italienerne undværede heller ikke troen: Pigerne troede fuldt og fast på, at den første mand, de mødte den dag, ville være deres forlovede. Så de unge piger sov ikke godt natten mellem den 13. og 14. februar: lige fra morgenstunden kiggede de ud på gaden og ventede utålmodigt på deres skæbne.