Påske - italienerne tilbringer denne religiøse højtid i kirken eller på pladsen foran den og lytter til en prædiken, der varer halvanden time. Men dette er en optakt. Du og jeg ved, at hovedsagen er det italienske påskebord, som er sprængfyldt med lækkerier.
Det vigtigste på bordet er påskekage med sukker-mandelglasur, som bogstaveligt talt oversættes som en due. Til forret serveres bønner, salami, capocollo, gedeost, oliven, artiskokker med alle mulige saucer, soltørrede tomater. Og hvad med hovedretten? Det er rigtigt: hjemmelavet pasta med lammesauce. Normalt tilberedes kødet i sin egen juice med tilsætning af krydderier, gulerødder og løg.
Det er tid til dessert!
Pastiera fra sandkagedej fyldt med ricotta, kandiserede frugter og kogte hvede- og kuddura-kager i form af en cirkel, fisk, duer, fletninger med et kogt æg vævet indeni. Interessant nok er antallet af æg i en kuddur altid ulige. Den mest populære tradition er at give hinanden påskeæg. Så italienerne stod ikke til side! De koger chokoladeæg med en overraskelse.
Kunne du tænke dig at prøve noget fra det italienske feriebord?
25/11/2024
22/11/2024
09/10/2024
09/10/2024
07/10/2024