Gastronomisk tur med smagning af Italiens oste

Efteråret er smagssæsonen, og jeg ved ikke, hvilken bedre måde at bruge tid på end at tage på en gastronomisk tur i Italien? Men i dag er vi ikke bare en tur, men vi skal ud og smage på ostene!

Jeg anbefaler det bedste af det bedste: 5 italienske BOB-oste nydt tilbage i det antikke Rom!

Hvad du helt sikkert bør gøre er at smage de traditionelle og unikke smage fra forskellige regioner i Italien. Italienske oste er trods alt den gastronomiske kultur i dette land.

Og du ved, at mange berømte sorter har BOB - det beskyttede navn på oprindelsesstedet for ost i Den Europæiske Union, så jeg vil fortælle dig om sådanne oste.

Lad os tage udgangspunkt i Italiens centrum, mere præcist fra Marche, hvor vi smager sød italiensk ost med tyndt skind og blød tekstur: Casciotta d'Urbino. Denne ost er lavet af fåremælk blandet med en lille mængde komælk. Engang var det Michelangelos og pave Clement XIV's yndlingsmad, nu forstår du, at du bestemt skal prøve det!

Vi sidder ikke stille og flytter til Friuli Venezia Giulia for at smage endnu en italiensk Montacio-ost. Denne ost har sit navn fra plateauet af samme navn, hvor denne ost er blevet produceret siden 1200. Hvordan kan du lide denne alder?)))

En af de berømte oste er Fontina. Dette er en type ost fra Aosta-dalen. Fedt, lavet af den friskeste komælk, med en sødlig smag.

På Sicilien, nemlig i Agrigento, Trapani og Palermo, smager vi endnu en italiensk ost: Vastedda della Valle del Belice. Fremstillet af Valle del Belice fåremælk, dette er en rå vævet ost med en frisk smag og syrlige noter. Bemærk!, du skal huske: dette er en hård ost med en let aromatisk smag afhængigt af modningsmånederne: den er ung, medium (mezzano) og moden (stagionato).

Hvordan kan du lide denne liste over oste? Skal prøves! Eller måske nogen allerede ved det, så del dine indtryk