Fem smukkeste havne i Italien

Det er svært at vælge den mest værdige og smukke af alle havnene i Italien. De forbløffer alle med deres unikke og mangfoldighed. Men én ting forener dem - feriens atmosfære.

Hvis du ankommer til Molfetta, i Apulien-regionen, vil du straks kaste dig ud i livet på en snehvid mole, atmosfæren på fiskemarkedet med friskfanget fisk og skaldyr, gå langs stræderne med palmetræer og beundre udsigten over de gamle by med dens katedral og tårne. Kom her i det tidlige efterår i september, her afholdes madonnafesten, når hendes statue bliver båret på dekorerede både over havet til ære for den gamle tradition med sømænd.

I Portovenere, Ligurien-regionen, er der en sky af kærlighed og skønhed. Havnen har fået digtere til at forelske sig i den, fra Byron til Eugenio Montale. Venus havn er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Men Camogli, som i regionen Ligurien engang var en fiskerlandsby og blev kaldt “Byen med de tusinde hvide sejlbåde. Turister og lokale kan lide at slentre her: Det er trods alt et romantisk sted at vandre sammen med udsigt over "paradiso"-bugten.

Havnen i Giglio Porto, som er kendt i Toscana for sine farverige huse, klare havvand og travle gader. Der var en trist historie om et skibsforlis af et krydstogtskib.

En anden tidligere fiskerby fra det antikke Roms tid fortjener opmærksomhed - Porto Santo Stefano i Toscana-regionen. Du kan sejle hertil med færge fra øen Giglio. Hvis du kan lide ensomhed og stilhed, så er du her i et malerisk, men lidet besøgt feriested med lystyachter og både.