De snakker om mad hele tiden!

"Lav ikke mad til en kult!" - sagde Ostap Bender

Det forekommer mig, at køkkenet, især det nationale køkken, ikke er forgæves relateret til landets kultur og kendetegner landet. Fryseri og tankeløs overspisning er én ting, men at tale om mad er allerede en kultur og en kunst. Hvorfor, mad, vin, det er hellige emner! Vi kan tale om dette så meget vi kan!

Efter min mening kan italienere generelt godt lide at chatte! Og emnet mad er absolut uudtømmeligt.

Og hvad skal man ellers tale om, undtagen om mad og vejr, som ville bekymre absolut alle? I Italien flipper vi ofte ud over, hvor seriøst og hvor længe italienere kan diskutere MAD. De vil stå i en rundkreds og lad os snakke om, hvilken lækker oksehale de har lært i den nye trattoria: "Mario, du skal gå der! Men teramissa var ikke særlig god. Det er alt sammen, fordi de har lagt den forkerte kiks. Jeg laver den bedre hjemme. Vent, jeg skal fortælle dig, hvordan du gør det. Du tager æggene..."

Det er okay, at Mario er en mand. I Italien er det mere end normalt at diskutere kulinariske spørgsmål med mænd. De kommer faktisk hjem og laver mad.

Italienerne er kræsne med mad. Dette er på ingen måde moderigtige diæter og afvisning af alt i verden. Det er bare en anden tilgang til mad. De er interesserede i: hvad denne ret er lavet af, hvor denne artiskok voksede, og hvor denne ged løb. Der er selvfølgelig forberedelsesprocessen. Hvordan man præcist tilbereder artiskokker, Hvad skal man presse den maksimale smag ud af dem?

Hver italiener har sin egen yndlingsrestaurant. Hver region har sine egne typer pasta og saucer til dem. Derfor er det i Italien ikke nok at se, hvad der er på din tallerken. Folk kommer til en restaurant, vælger en ret og har en lang diskussion med tjeneren om produkternes oprindelse, tilberedningsmetoden og historien.

Jeg kan godt lide sådanne samtaler, desuden sætter jeg pris på italienerne for sådan en tilgang til gastronomiske fornøjelser.

Er der gourmeter blandt jer?