Veneto er en af de smukkeste regioner i Italien

Og selvfølgelig det mest besøgte! Hvad tiltrækker turister her - romantik, kærlighed! Alt det bedste fra hele Italien er samlet i alle Veneto: smalle gader, middelalderhistorie, kunstværker. Men alt dette er vidunderligt, men man kan ikke undgå at nævne dens berømte byer. Disse er de mest romantiske byer i Venedig, Verona, Padua.

For mange århundreder siden var Veneto -regionen en uafhængig stat med sine egne kolonier. Og nu den mest udviklede af regionerne i Italien, strømmen af turister i gode tider var over 70 millioner om året !!!

Veneto byder også på lækkert køkken, hyggelige stemningsfulde gader og shopping for fashionistas.

Lidt historie, jeg prøver ikke at være kedelig.

Venedig er elsket af turister, der er historie ved hver tur! Men byen tiltrækker især med kanaler, gondoler, gader. Venedigs tyngdekraft er så stor, at Marco Polo, Eera Pound, Christian Doppler samt den berømte komponist Igor Stravinsky og digteren Joseph Brotsky ville begrave sig selv her.

Verona, byen Romeo og Julie, ligger i den nordøstlige del af Italien.

Og Padua !!! Det er overfyldt, støjende, atmosfærisk, smuk arkitektur, som blandt andet i hele Veneto. Byen er også berømt for Sherdwoot Festival, der årligt samlede talentfulde musikere fra mange lande i verden. Jeg håber, at der snart er musik igen på gaderne i Padua.

Status for et eliteudvej i Veneto er blevet opretholdt ved den smukke Gardasø siden tiden for romersk styre. Det milde klima, den varme atmosfære giver dig mulighed for at nyde din ferie året rundt.