Hvordan finder du dit hjem i Italien?

Leder du efter dit sted at bo i Italien, ved du ikke, hvor du skal ankre? Så er denne note noget for dig!

I dag er en kort oversigt over italiensk fast ejendom, hvor du efter min mening gerne vil bo.

Tidligere skrev jeg om Verona, Piemonte, Toscana om fordele og ulemper ved at købe et hus i disse regioner.

Italien er fantastisk, der er steder, hvor du kan købe fast ejendom og nyde livet.

Men før du begynder at lede efter dit sted i Italien, er det værd at bemærke, evaluere dine evner, hvor meget du forventer, om du vil have en stabil indkomst. Hvor vil du bo: hus, lejlighed eller lille lejlighed.

Jeg skrev, at den dyreste by er Rom. Der er urimeligt høje boligpriser og hårdt arbejde.

Jeg rådgiver den smukke Ravenna, en by med mosaikker, attraktioner, smukke og varierede landskaber og en strand ved Adriaterhavet. Denne by betragtes som den tredje største i Italien med hensyn til status og størrelse. Ravenna er en af ni provinser i regionen Emilia-Romagna i det nordøstlige Italien.

Ikke langt fra Rom er der en vidunderlig Rieti. Lige der i provinsen Lazio. Dette sted betragtes som det geografiske centrum i Italien. Byen er lille, den har et afmålt liv. Men hvis du vil ryste dig selv, kan du altid køre til Rom.

Og hvis du tager til Emilia-Romagna-regionen, så kan du slå dig ned der i hyggelige Parma. Det er en rolig og behagelig by med lækkert køkken og meget demokratiske ejendomspriser.

Og endnu et sted er Torino. Ejendommen her er endda meget billig til priser, der svarer til levestandarden og udviklet infrastruktur. Byen har et sted at bruge tid, få en uddannelse til dine børn eller børnebørn eller bare nyde det afslappede italienske liv.

I de næste artikler vil jeg tale om Ligurien, hvor jeg bor. Om priserne, livet og fritiden i denne vidunderlige mangesidede region, fascinerende med dens mangfoldighed.

Læs mine artikler, og du vil vide alt og endnu mere om Italien!