Lad os tage en tur på italienske Sardinien?

Som italienerne, der bor på Sardinien siger: Sardinien er ikke Italien! Hvorfor mærkeligt? Lad os finde ud af det! Livet i denne region er meget anderledes end alt det italienske: køkken, livsrytme, mentalitet.

Har du hørt vittigheden: ”Hvordan slapper du af? - "Og vi anstrenger os ikke!" Det her handler om sardierne, om deres rolige, målte livsstil.

Og hvis du kaster dig ud i deres liv, vil du straks forstå, at Sardinien er et paradis, og det blev skabt til en paradisferie. Alt er smukt her: hoteller, huse, villaer, infrastruktur, hvide strande og klima. Sardinien er meget forskelligartet, med byer og små landsbyer spredt langs Tyrrenhavet og Middelhavet.

Og nu et spørgsmål til fyldning. Hvor bor centenarians mest af alt? Sardinien, selvfølgelig. Flere hundredeårige på den japanske ø Okinawa. Men jeg vil ikke tale om ham, han er meget langt fra mig.

Så hvordan adskiller indbyggerne på Sardinien sig ellers fra italienerne, der bor i den sydlige del af landet? Du ved, at italienerne er meget følelsesladede, snakkesalige og superaktive i livet. Og sardierne er fundamentalt forskellige fra de typiske sydboere. Beboerne er lidt forsigtige i deres bekendte, de kigger nøje, stiller en masse spørgsmål, fodrer, giver vand, men de åbner ikke deres sjæl med det samme.

Cagliari er hovedstaden på Sardinien. De lokale er stolte af byens historie og laver sådan en mærkelig ost, som kun dem selv kan spise)))

Hvad beboerne er stolte af: Det gamle romerske amfiteater "Hundred Steps", der kan rumme op til 10 tusinde tilskuere, den puniske nekropolis i Tuvisheddu. Dets navn fra sardinsk lyder som "bakke med små huller": det er dækket af mange alvorlige fordybninger.


Jeg råder jer alle til at komme til Sardinien en dag og selv opleve skønheden på denne ø. Og få samtidig den lokale sard til at tale!)