Sådan betaler du for tjenester fra en ejendomsmægler i Italien 2021

For nylig ringede en ven og spurgte: "Hør, forklar mig, hvem og hvordan der skal betale provisionen til en ejendomsmægler i Italien, jeg blev forvirret. Jeg læste meget, men jeg forstod det ikke." Og forresten, Jeg bliver ofte stillet dette spørgsmål.

Hvis du ønsker, at din transaktion i Italien skal være så sikker som muligt, så hyr en ejendomsmægler! Især hvis du ikke er ekspert i italiensk lov og ikke ved, hvor "overraskelsen" venter dig

Find dig selv en professionel agent, der har arbejdet i mere end et år - dette er en garanti for en handel!

Hvem betaler agenten? Italiensk lov forbyder ikke at modtage provision fra begge parter. Hvis køber og sælger har deres egne agenter, deles provisionen. Ved underskrift af købsaftale-foreløbig kontrakt medfølger en klausul om ejendomsmæglerprovision.

Nuance: Hvis den første visning af objektet fandt sted med en specifik specialist, skal du i tilfælde af at købe denne ejendom købe genstanden ved hjælp af denne agent. En køber, der er gået til en anden agent, skal betale en kommission til begge.

Der er flere punkter:

Hvis der underskrives en foreløbig aftale for at sikre selve transaktionen, anses agentens arbejde for afsluttet, og han er berettiget til det fulde vederlag.

I praksis kan betalingen opdeles i to dele: efter parternes underskrivelse af købsaftalen og på datoen for underskrivelsen af notarskødet.

Og når de køber på kredit, vil agenturet kun modtage en belønning efter en positiv beslutning fra den finansielle institution

OBJEKTENS PRISEN ER IKKE INKLUDERET EJENDOMSKOMMISSION!

Provisionen betales af enhver garanteret ikke-kontant betaling.

Og hvad med størrelsen af provisionen?

Som regel har hver region i Italien sin egen sats fra 3 til 5%, glem ikke moms 22% (ikke for alle agenturer). I praksis: procentsatsen er forhandlet og fastsat i kontrakten.
Er der andre spørgsmål? Skriv - jeg svarer!