For nylig ringede en ven og spurgte: "Hør, forklar mig, hvem og hvordan der skal betale provisionen til en ejendomsmægler i Italien, jeg blev forvirret. Jeg læste meget, men jeg forstod det ikke." Og forresten, Jeg bliver ofte stillet dette spørgsmål.
⠀
Hvis du ønsker, at din transaktion i Italien skal være så sikker som muligt, så hyr en ejendomsmægler! Især hvis du ikke er ekspert i italiensk lov og ikke ved, hvor "overraskelsen" venter dig
⠀
Find dig selv en professionel agent, der har arbejdet i mere end et år - dette er en garanti for en handel!
⠀
Hvem betaler agenten? Italiensk lov forbyder ikke at modtage provision fra begge parter. Hvis køber og sælger har deres egne agenter, deles provisionen. Ved underskrift af købsaftale-foreløbig kontrakt medfølger en klausul om ejendomsmæglerprovision.
⠀
Nuance: Hvis den første visning af objektet fandt sted med en specifik specialist, skal du i tilfælde af at købe denne ejendom købe genstanden ved hjælp af denne agent. En køber, der er gået til en anden agent, skal betale en kommission til begge.
⠀
Der er flere punkter:
⠀
Hvis der underskrives en foreløbig aftale for at sikre selve transaktionen, anses agentens arbejde for afsluttet, og han er berettiget til det fulde vederlag.
⠀
I praksis kan betalingen opdeles i to dele: efter parternes underskrivelse af købsaftalen og på datoen for underskrivelsen af notarskødet.
⠀
Og når de køber på kredit, vil agenturet kun modtage en belønning efter en positiv beslutning fra den finansielle institution
⠀
OBJEKTENS PRISEN ER IKKE INKLUDERET EJENDOMSKOMMISSION!
⠀
Provisionen betales af enhver garanteret ikke-kontant betaling.
⠀
Og hvad med størrelsen af provisionen?
⠀
Som regel har hver region i Italien sin egen sats fra 3 til 5%, glem ikke moms 22% (ikke for alle agenturer). I praksis: procentsatsen er forhandlet og fastsat i kontrakten.
Er der andre spørgsmål? Skriv - jeg svarer!
23/08/2024
21/08/2024
19/08/2024
09/08/2024
08/08/2024