Basilicata er en vidunderlig region i Italien

Basilicata er en af de regioner i Italien, hvor der er få turister. Årsagen til dette er den geografiske placering på Italiens kort og manglen på oplysninger i turistkataloger. Basilicata omfatter to provinser: Matera og Potenza, og ligger mellem regionerne Apulien og Calabrien.

Basilicata -regionen ligger helt i den sydlige del af Italien ved Tarantobugten ud for Det Ioniske Havs kyst, og fra vest skylles den af Tyrrenhavet.

Selve regionen er meget interessant og værd at tale om. Hvad at se? Først og fremmest Matera. Det er en stenet hulby. Hvem har nogensinde været i sådanne byer?

Mater har en interessant historie! På et tidspunkt betragtede indbyggerne i Italien denne by som en skam for landet på grund af det faktum, at folk bor i "huller og huller"

I lang tid var der intet kendt om Matera, og kun takket være udgivelsen af K. Levys bog "Christ Stopped at Eboli" og M. Gibsons film "The Passion of the Christ"

Matera er vidunderlig, når du går langs byens gader, får du dig selv til at tænke: er det virkelig en skabelse af menneskelige hænder! Dejlige landskaber, gamle huse og huler, ånden i århundreder gammel historie svæver rundt.

Ved du, hvorfor turister kommer hertil? Nej, ikke bag historien. De vil nyde billedet! Som er taget væk i deres øjne og hukommelsen af kameraer. Derefter ved ankomsten viser de billederne til deres venner og slægtninge og får dem til at tænke: men i virkeligheden var alt endnu sejere, for Matera er unik.

Ja, jeg glemte også at sige: Matera er under beskyttelse af UNESCO og er det eneste vartegn af sin art i Italien, som bevarer mindet om de første bosættelser på halvøen.

Jeg anbefaler alle at besøge Matera, du bliver glad!