Ejendom i Nice

Nice er det vigtigste centrum af den franske Cote d'Azur. I løbet af de sidste 150 år har byen oplevet et stærkt demografisk boom: dens befolkning er vokset fra 40 tusinde indbyggere i 1860 til 350 tusinde nu, og hvis man inkluderer periferiens territorium, får man næsten en million.

Byen, der blev grundlagt for næsten 2 tusind år siden af indbyggerne i det gamle Marseille, blev oprindeligt kaldt Nikaya, hvilket indikerede sejren over de liguriske stammer, der boede i området. I det 7. århundrede sluttede han sig til den genovesiske liga, og på det tidspunkt lykkedes det ham at fordrive de saracenske angribere fra sit territorium. I middelalderen var Nice en allieret med Pisa mod Genova, og faldt i 1388 under Savoy-dynastiets kontrol. Med undtagelse af en kort periode i det 17. århundrede forblev byen under indflydelse af Savoy-dynastiet indtil 1860, hvor den blev afstået til den franske stat, til gengæld for den bistand, som Frankrig ydede til den italienske forening.

Turisme i denne by, hvor tusindvis af udenlandske besøgende kommer hver, hovedsageligt fra USA, England, Rusland og de skandinaviske lande, opstod i 30'erne af det XX århundrede. Den gamle del af byområdet, med et tydeligt middelalderligt præg, udviklede sig i havneområdet, mens det nybyggede moderne område strækker sig langs Englebugten, hvor den berømte promenade - Den engelske Promenade ligger. Ud over de romerske ruiner kan du besøge Museum of Modern Art, Matisse-museet og Pablo Picasso-museet (i det nærliggende Antibes).