Opholdstilladelse (opholdstilladelse) i Italien

Hvorfor skal du have opholdstilladelse i Italien? For lovligt at blive i landet og bruge en række tjenester og muligheder i dette land.

Lad os finde ud af, hvilken slags dokument det er, og hvordan det ser ud.

Dette er et almindeligt plastkort med en chip med data: navn med foto, fødselsdato og fødested, skattenummer, udstedelsesdato og hvor længe. Hvis der er børn, er de angivet det samme. Forresten er der en nuance for børn: Der udstedes et separat kort til mindreårige og for børn fra 14 til 18 år en særlig opholdstilladelse til børn.

Hvordan får man opholdstilladelse i Italien? Det er muligt via posthuset. For at gøre dette skal du udfylde en bestemt pakke med dokumenter. Det skal bemærkes, at hver type opholdstilladelse har sit eget sæt dokumenter, der er vedlagt ansøgningen.

Hvis du beslutter dig for at forlænge opholdstilladelsen, skal du fremsætte en anmodning 60 dage før udløbsdatoen (hvis den var i et år) eller 30 dage (hvis den blev udstedt i mere end et år).

Det sker, at du gik glip af fristen, så bliver du nødt til at bevise over for de italienske myndigheder alvoren i årsagerne til, at dette skete. Men dette skal ske inden for 60 dage fra datoen for udløbet af opholdstilladelsen og fra, hvad situationen var.

I den næste artikel vil jeg tale om de krav, som de italienske myndigheder stiller til forlængelse af opholdstilladelsen.