Smuk region i Italien Lazio

Lazio er en region i Italien med forskellige landskaber, dygtigt arrangeret af naturen, så folk kan nyde udsigten og leve i fred.

I nord er der bjerge med deres stejle bjerge og høje tinder, der minder om Marche. Andre områder i Lazio vrimler med grønne tætte skove, olivenlunde, som i Umbrien. De nordlige sletter blandes problemfrit med det toscanske Maremma.

Takket være Det Tyrrhenske Hav har kystområdet Lazio et mildt varmt klima og kølige somre. Dybere ind i landet bliver vintrene koldere og somrene mere sultne. På sletterne er nedbør ikke hyppig, men i bjergområderne regner det meget kraftigt om foråret og vinteren.

På trods af at hovedstaden i Lazio er Rom, en af de ældste byer i verden, havde regionen sit navn længe før hovedstaden. Navnet kommer fra det latinske latium, hvor latinske indbyggere plejede at bo.

I Rom, hovedstaden i regionen og Italien, er ejendomsmarkedet bedst udviklet, der afholdes verdensmodeshows og filmfestivaler her.

Naturligvis er det Lazio, der betragtes som det vigtigste turistcenter i hele landet: Rom alene modtog og håber jeg vil modtage tusindvis af turister fra hele verden hver dag. Her kan du se Colosseums, Pantheon, Forum, samt St. Peters katedral i Vatikanet.

Langs kysten kan du finde et stort antal rige og fashionable hoteller og restauranter for enhver smag.

Har du været i Lazio? Hvad kunne du lide? Fortæl os!