En gastronomisk tur er en grund til at lære landet at kende! Som du ved, overføres al charmen ved dette eller det sted på jorden gennem mad, og efter at have prøvet retterne kan du komme i kontakt med landets essens og traditioner.
Læs min artikel og nyd forventningen til dit måltid! God appetit!
Den velkendte italienske paella i Bari er ris, kartofler og muslinger. Det ser ud til at være ikke noget særligt, men retten, som er opnået ved kombinationen af disse tre enkle ingredienser, har en virkelig magisk smag. Men i tilfælde af at det er forberedt i Bari. For længe siden var opskriften på thiella, opkaldt efter terracotta-gryden, den er tilberedt i, traditionelt en bonderet, og i starten blev der kun brugt grøntsager og ris. Senere ændrede opskriften sig lidt afhængigt af landskabet, idet den mødte maritime kultur og spanske påvirkninger, for at tilføje muslinger, der stadig er til stede i den moderne tiella i Bari.
Mellem provinserne Cuneo og Asti ligger Le Langhe, den historiske Piemonte-region, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Le Lange er en række af bakker, vinmarker, slotte og landsbyer, der om efteråret bliver en uforglemmelig destination for gourmetelskere verden over. Smag Agnolotti med den hvide trøffel fra Alba på Le Langhe med et glas Barolo og nyd smagen fra den italienske region.
Det er kendt, at bjergluften altid er sulten! Befolkningen i Valtelline, der ligger i Sondrio-provinsen, ved, hvad de skal servere, så selv gourmeter vil blive henrykte. Efter en gåtur gennem skoven kan du nyde et fad med pizzoccheri: boghvede tagliatelle krydret med savoykål, ost, smør og kartofler. Dette er en enkel, velsmagende og tilfredsstillende opskrift perfekt til at varme op på kolde vinterdage. Vidste du, at den lille by Teglio, som anses for at være Italiens gastronomiske hovedstad, afholder begivenheder dedikeret til det traditionelle køkken fra disse steder og de lokale produkter fra dette land hver december.
09/10/2024
09/10/2024
07/10/2024
24/09/2024
23/08/2024