I italienernes hus

Italienerne elsker modetilbehør: dyre tekstiler og krystal i skænken, antikviteter eller småting, der går fra generation til generation. De gamle restaureres og får et nyt liv. Jeg har ofte set fliser på gulvet i italienske hjem - det er mesterværker af interiøret, og derudover beskytter tykke skodder på vinduerne mod den varme sol og skaber kølighed.

Italienere er familiefolk, de kan lide at mødes med adskillige slægtninge, tilbringe søndagsmiddage med bedsteforældre og hænger også billeder af deres kære på væggene i deres hus eller placerer dem på alle vandrette overflader.

Hvad med i køkkenet? Normalt er den velforsynet og pladsen udnyttes maksimalt i den, så ofte ender skabene ved loftet. Et obligatorisk element i huset er en italiensk massiv træskænk - credenza. I den opbevarer værtinderne korn og slik, alle slags lækkerier. Den er dekoreret med et spektakulært porcelænsfad eller en krystalvase, muligvis arvet fra en gammel slægtning.

Store terrasser er stedet, hvor italienerne bruger deres aftener på at tale med venner og nyde et glas vin. Men miniaturebalkoner efterlades ikke uden opmærksomhed - kurvemøbler, blomster og vaser er en egenskab ved balkonen.