Italien: Fremtidens fast ejendom, hvad bliver det?

Pandemien har vist, at befolkningens indkomstniveau er faldet over hele verden, og efterspørgslen og behovet for billigere boliger er steget. Men drøm ikke, at udviklere ville reducere priserne markant. Men du kan analysere det sekundære marked, og du vil sandsynligvis finde dumpingtilbud der.

Som praksis viser, fortsætter ejendomsbyggeriet alligevel, kun med reduceret omsætning. Derfor vil der komme forslag til eliteboliger og mere økonomiske muligheder. I fremtiden bør vi forvente opførelse af et budgetmasse: med en hård finish, mindre pladser med et minimum af infrastruktur.

Men det er klart, at niveauet og procentdelen af byggeriet af dyrere og budgetmæssig fast ejendom i forskellige regioner i Italien ikke er det samme. Dette påvirkes af leveomkostningerne i regionen, befolkningens indkomstniveau. På de steder, hvor mennesker med et højere indkomstniveau haster, er opførelsen af budget -fast ejendom ikke rentabel. Og omvendt, hvor middelklassen bor, er opførelsen af elitehus der ikke helt passende.

Under pandemien begyndte folk at tænke på fjernbetjening af deres hjem. "Smart hjem" er ikke længere kitsch, men en nødvendighed! Det er praktisk og nødvendigt at styre et hus tusinde kilometer væk, når grænserne er lukkede, og der er røde og orange zoner.

Og også i forbindelse med udviklingen af teknologier inden for byggeri er udviklere interesserede i at reducere omkostningerne for køberen. Mange faciliteter under opførelse giver mulighed for et automatiseret registreringssystem, specielle systemer til rumdesinfektion og meget mere.

Jord i Italien er dyrt, derfor er der efterspørgsel efter byggeri, hvor det er tilladt for højhuse med en udviklet infrastruktur i forhold til befolkningstilvæksten. Derfor vil der være efterspørgsel efter parcelhuse med egen grund, swimmingpool og personligt rum.

Dette er mine generelle synspunkter om ejendomsmarkedet i nuet og, at komme lidt foran mig selv. Alt flyder. Alt ændrer sig, forhåbentlig til det bedre. Vi er optimister!