Ancona -regionen, der ligger i hjertet af Italiens Adriaterhavskyst, er den eneste store havn i hovedstaden Marche.
Klimaet i regionen er alvorligt - der er en signifikant forskel mellem vinter og sommer: om vinteren er det ret koldt og frost, og om sommeren flygter de fra varmen på vidunderlige sandstrande
Byerne i regionen er små, men smukke, og hver af dem indeholder sin egen unikke arkitektur og historie.
⠀
Marche producerer forskellige former for pecorino og ricotta. Køddelikatesser laves også i regionen: Salame di Fabriano, Prosciutto di Montefeltro. Oliven dyrkes også i Ancona, som derefter fyldes med kød blandet med æg og parmesan og friturestegt. Marche er kendt for hvidvinen Verdicchio del Castelli di Jesi med en stærk aroma og let bitter smag, der produceres i amforaformede flasker. Den lokale hvidvin Bianchello del Metauro er et forsøg værd.
⠀
Køkkenet på Marche Coast er rig på fisk og skaldyr. Af retterne skiller Brodetto sig ud - en tyk fiskesuppe lavet af mindst 13 fisketyper. I det indre af regionen spiser de tagliatelle og anden hjemmelavet ægpasta.
Hvide trøfler er især værdsat af gourmeter, retter med tilsætning af revet trøfler præsenteres i menuen "haute cuisine". Om vinteren er de mindre værdifulde sorte trøfler dog udbredt, og de jages ofte af både turister og italienere selv.
25/11/2024
22/11/2024
09/10/2024
09/10/2024
07/10/2024