Hvad er pligterne for en ejendomsmægler i Italien?

For dem, der engang stødte på ejendomsmæglere i Rusland, vil denne artikel være en opdagelse for dig. I Italien er det anderledes!

Her kan én agent repræsentere både Køber og Sælger. Og han skal være lige loyal over for begge sider!))

Så agentens opgave er at udføre transaktionen fra start til slut, omgå og omgå alle forhindringer og "skjulte fælder", for at være læsekyndig og forstå landets lovgivning, samt at have viden om italiensk boligbyggeri.

Agenten er forpligtet til selv at studere dokumenterne, vise dem til notaren, og først derefter, hvis der ikke er nogen byrder, risici, fortsætte kommunikationen med parterne om objektet.

Fra min praksis: Jeg, som ejendomsmægler, vil helt sikkert opfordre mine kunder, give praktiske råd om objektet: er det værd at komme videre, eller er det bedre at glemme dette værelse, og selvfølgelig vil jeg tilbyde andre muligheder, hvis det er nødvendigt.

Et vigtigt punkt: vi registrerer kontrakten hos skattekontoret! Dette er en garanti mod dobbelt-tredobbelt videresalg af fast ejendom. Du kan selv udføre proceduren, men agenten vil gøre det professionelt for begge parter!

Ifølge den italienske civillovbog slutter en ejendomsmæglers arbejde efter underskrivelsen af den foreløbige aftale - det vil sige før indgåelsen af transaktionen og overdragelsen af ejerskab. På dette tidspunkt er den italienske ejendomsmægler berettiget til at modtage en provision.

Synes du det er forkert? Men det videre afhænger ikke af agenten, hvis de beslutter sig for at begrænse sig på dette stadium. Men parten, beskyttet af agentens kompetente handlinger, kan være rolig med hensyn til fremtidig fast ejendom.

Hvordan arbejder jeg? Jeg bringer handlen til det punkt, hvor jeg indgår en salgskontrakt. Jeg har en enorm ejendomssøgningsdatabase i hele Italien, Frankrig og Monaco, jeg kan tilbyde enhver mulighed for at sælge fast ejendom

Jeg bliver ofte spurgt: "Hvad er en foreløbig kontrakt?" Jeg vil tale om dette i den næste artikel.

Hvis du har spørgsmål, så skriv, jeg svarer!