v

For ikke at blive uforberedt, lad os tale om, hvordan man sikkert lejer et hus i Italien. Først og fremmest skal du omhyggeligt vælge en udlejer, analysere prisforholdet på markedet og se på anbefalinger.

Er der nogen regler at følge?

Overraskelser kan aldrig forudsiges. Der er situationer, der er umulige at forestille sig. Covid -pandemien er et glimrende eksempel på, hvor uforudsigelige og ufattelige årsager kan være. Den eneste måde at undgå dårlige overraskelser er at tage det for givet, at der ikke er nogen lejer, der altid vil betale til tiden. Derfor er det nødvendigt at have en økonomisk garanti, beskyttelse mod uforudsete situationer. Som et eksempel - når vi køber en vaskemaskine, hvis den går i stykker, er der en juridisk garanti.

Generelt inkluderer ejere af lokaler i Italien et depositum i kontrakten til dækning af eventuelle skader eller gæld, som lejeren efterlader ved kontraktens afslutning. Nogle beder om en månedlig forskudsbetaling, andre bankgarantier afhængigt af de individuelle egenskaber ved lejemålet.

Hvilke aspekter skal overvejes, og hvad skal man være opmærksom på?

Indkomst / husleje: Italiensk lov kræver lejerens løn og selvangivelse: så lejeomkostninger ikke overstiger 40% af den disponible indkomst. For dem, der tjener 1.500 euro om måneden, ville det for eksempel betyde at leje en ejendom for maksimalt 600 euro.

Hvordan fungerer omkostningsdelingen mellem lejer og udlejer?

Den klassiske division i Italien fastslår, at omkostningerne ved rutinemæssig vedligeholdelse (mindre reparationer, rengøring af kedlen, rengøring af trapper osv.) Bæres af lejeren, og mere alvorlig, f.eks. Udskiftning af systemer som helhed, ligger hos udlejer, hvis dette ikke skete på grund af lejers skyld ... Som et eksempel: hvis kedlen skal udskiftes, fordi den er gammel og slidt, så afholdes omkostningerne af ejeren på samme tid: den skal udskiftes, fordi lejeren uagtsomt var ligeglad med vedligeholdelsen af kedel og dermed sætte den ude af drift, så bæres omkostningerne af lejeren. Under alle omstændigheder er alle mulige situationer fastsat i kontrakten.

Er der nogen regler for lejer-ejerforholdet, som er gode at kende?

Til omkostningsdeling er der en meget praktisk detaljeret tabel, hvor udgifterne differentieres mellem udlejer (ejer) og lejer.

Blandt de vigtigste italienske normative dokumenter er der henvisninger til artikler i borgerloven, som i artikel 1575 definerer ejerens hovedforpligtelser (leje af ejendommen i god stand, opretholdelse af denne betingelse i kontraktens løbetid og lovlig brug af ejendom af lejer) og i artikel 1587, der anbefaler lejeren "at acceptere lokalerne, at overholde kontraktbetingelserne."