Den triste historie om Gaiola-øerne

På kysten af Det Tyrrhenske Hav i Napoli-bugten er der et par af de mest maleriske øer forbundet med en tynd bro. Sporet af dødsøer forblev bag dem. Du må indrømme, at dette stigma på en eller anden måde får dig til at føle dig utilpas og fryser dit blod i dine årer.

Så hvor kommer denne passion fra? Det siges, at en eremit-troldmand engang boede i huler på øen. Han boede alene, dyrkede grøntsager og frugter. Efter eremitten bosatte ingen sig på øerne i lang tid. Men i begyndelsen af det 20. århundrede dukkede en villa op på disse maleriske steder, men dens ejer døde hurtigt.

Yderligere - mere næsten som i en eventyrfilm. I 20'erne af forrige århundrede blev øen købt af Hans Brown, som giftede sig med en smuk pige. Kort efter brylluppet tog den unge kone til fastlandet, og da hun vendte tilbage, fandt hun sin mands lig rullet sammen i et tæppe. Snart blev skønheden selv fundet myrdet. Efter det unge par blev endnu en mand fundet, som risikerede at bo på øen Gaiola. Men lige så pludselig blev hans livsvej afbrudt.

Gaiola-øerne blev mere og mere berygtede. Efterfølgende ejere af øen døde også eller begik selvmord. Den sidste private ejer af de italienske Gaiola-øer var Fiat Gianni Agnelli, en italiensk iværksætter, hovedaktionæren i FIAT. Han købte øen, men har aldrig været her. Den triste skæbne for de tidligere ejere af villaen gik gennem den nye ejer. Først begik hans søn Eduardo selvmord, derefter døde hans elskede nevø Giovanni Alberto, som Gianni skulle overføre sin virksomhed til. Et par år senere var selve "Kongen af Apenninerne", som bilmagnaten blev kaldt, væk.

Derefter tilhører Gaiola-øerne den dag i dag ikke nogen, og der er ikke længere nogen, der ønsker at erhverve dem. Villaen er forladt, og selve øerne synker gradvist under vandet, bygningerne er faldefærdige og endda spiret af træer. De triste hændelser, der skete med ejerne af disse steder, bidrager til at holde sig væk fra dem.