Funktioner af italienske huse

Hvad kan overraske dig i Italien? Dette er selvfølgelig mangfoldigheden af boligbyggerier i forskellige regioner og provinser i landet. Hvad angår arkitekturen, bygningernes stil, ændrer de sig fra nord til syd for Italien, fra en region til en anden. For eksempel er bygningerne i Lombardiet-regionen helt anderledes end husene i Puglia. Denne mangfoldighed glæder en forbipasserendes og en turists øje.

Enhver turist vil bemærke en anden karakteristisk sjældenhed i Italien, især i den sydlige del af landet - disse er usædvanligt smalle huse med mærkelig arkitektur, tæt presset mod hinanden. Sådanne bygninger er typiske i de gamle dele af byen.

Men i Sassi di Matera-området er hulehuse blevet bevaret i tykkelsen af græstørvene.

Alle, der kommer til Italien, lægger straks mærke til og er opmærksomme på de små vinduer i huse. Ja, på grund af utilstrækkeligt lys er rummet mørkt, men også køligt i de varme måneder. Ikke nok med at vinduerne er små, de er også lukket med specielle skodder selv om dagen. Disse skodder kaldes her persere. Der er altid potter med pelargonier på hvert vindue, heraf bliver huset elegant og venligt