En gade i Italien kaldes "kvindens kys"

Den middelalderlige Citta della Pieve (Kirkens By) er berømt for sine gamle templer og den smalleste gade i landet, Baciadonne (Kvindens kys).

Et par, der mødtes tilfældigt for at blive spredt, skulle putte sig tæt på hinanden, som for at kysse. Generte mænd kan udnytte øjeblikket til at komme så tæt på damen som muligt og føre hende ad den 60 cm brede gade.

På Valentinsdag kommer elskere her for at "for held og lykke" gå og kysse mellem de gamle huse.

Du vil elske Citta della Pieve! Her, i et hjørne af paradis, blev Raphaels lærer, maleren Perugino, født. Mesteren skabte mange storslåede værker. I kapellet Santa Maria dei Bianchi er en stor del af muren optaget af fresken "Tilbedelse af Magi". Hvis man ser godt efter, afbildede kunstneren sig selv i den berømte røde kasket blandt karaktererne.

Citta della Pieve kaldes også "Slow City", den lever efter princippet: fornøjelse er vigtigere end penge, langsomhed er mere interessant end forfængelighed. Myndighederne sørger for at reducere støj, øge grønne områder. Rejsende venter på en gæstfri velkomst, lækker lokal mad, fremragende umbrisk vin, smukke landskaber. Glem ikke at købe en pose duftende safran som et minde. Det sjældne krydderi har været dyrket siden det 13. århundrede, er miljøvenligt og har geografisk beskyttelse.