Hvordan ejendomsmarkedet i Italien ændrer sig, og hvilke spørgsmål, ejendomsmæglere står over for

Italiens ejendomsmarked, både til salg og til leje, er ved at komme sig

Dette fremgår af statistik for eksempel om fast ejendom i store byer som Rom, Milano, Bologna samt i andre prestigefyldte regioner: Porto Cervo, Capri, Cortina. Faktisk er der en generel stigning i antallet af transaktioner og en stigning i priserne - endelig er markedet begyndt at bevæge sig.

Lad os gå sammen om de samme statistikker og spore tendenser: er der ændret noget i sammenligning med tidligere år, i så fald hvordan?

I forhold til sidste år, da vi var i en fuldstændig lockdown, har tilgangen ændret sig, og der er en tendens til at købe fast ejendom. I dag er huset vendt tilbage til at blive betragtet som et sikkert tilflugtssted for italienere, der betragter at købe en ejendom som en langsigtet og sikker investering.

Efterspørgslen efter fast ejendom er ændret. I dag, mere end tidligere år, overvejer italienerne lejligheder med komfortable terrasser og smukke haver. Italienerne har genfundet vigtigheden af et behageligt og funktionelt hjemmemiljø, hvor man kan bruge lange perioder på at arbejde eksternt. Når man overvejer indkvartering, er et vigtigt punkt at overveje, at hvert familiemedlem har sit eget værelse og åbne rum.

Som jeg skrev tidligere, har behovene ændret sig, realkreditlånet er faldet til et minimum, og i øjeblikket har du mulighed for at købe en mere prestigefyldt ejendom med en meget bekvem realkreditbetaling, som i nogle tilfælde er lavere end huslejen. Med andre ord indså italienerne, at det med en tilsvarende månedlig pris er billigere at eje en lejlighed end at betale husleje, der ikke giver dig ejendomsret. Den nuværende tid er en periode med genoplivning af den italienske tradition, som vores forældre og bedsteforældre værdsatte, nemlig erhvervelse af fast ejendom er en investering i fremtiden og sparer økonomi.

Jeg bliver ofte stillet spørgsmålet: Hvad er de fremtidige potentielle udfordringer for en ejendomsprofessionel?

Jeg tror oprigtigt, at hvis du arbejder med fuldt ansvar og beslutsomhed, så for en seriøs professionel, der arbejder i ejendomsbranchen, er der ingen umulige opgaver, men kun mål, han kan nå, under hensyntagen til alle mulige ressourcer. Vær fokuseret og dedikeret til at arbejde med konsekvens og ansvar. Dette betyder at foregribe og vide, hvordan man vurderer den stigende efterspørgsel efter fagfolk på ejendomsmarkedet og konstant søger udviklingsmuligheder.

Hvad er formlen for ejendomsmæglers succes? Jeg svarer altid: kun arbejde, arbejde og igen arbejde syv dage om ugen og 24 timer i døgnet. Dem, der elsker deres job, ligesom mig, gør alt for at finde et behageligt hjem til dig, ikke et værelse, og så er succes garanteret. Jeg tænker aldrig over, hvad jeg allerede har gjort, men tænker altid på, hvad der ellers skal gøres. Kun maksimal opmærksomhed og professionalisme til klienten, tilfredshed med hans behov er den eneste garanti for succes for mit ejendomsmægler.