Analyse af ejendomsværdi i Milano

I Milano faldt de prisstigninger, der er set i de seneste år i første kvartal af 2020. Ifølge åbne kilder viste priserne mellem første kvartal af 2019 og samme periode i 2020 en ændring på 7% og -12% i forhold til de første tre måneder af 2020 og 2021.

Pandemiens periode påvirker omkostningerne ved boliger i hovedstaden i Campania negativt. Men interessen for byen Milano er fortsat stor fra internationale investorer, især i mere perifere eller centrale områder, hvor priserne også er skudt i vejret.

Med hensyn til dynamikken er der ingen væsentlige ændringer i forhold til første kvartal 2020: I 29% af distrikterne steg væksten, i 36% faldt den, og i 22% forblev den nødvendige størrelse uændret.

Der har imidlertid været en lille stigning i interessen for mindre boligareal, muligvis på grund af nye boligbehov som følge af pandemien (valg af en lejlighed at bo i alene versus deling).

Med hensyn til relativ efterspørgsel (en indikator, der opsummerer stigningen i efterspørgslen i forhold til udbuddet i hvert italiensk geografisk område, er der stor interesse for de perifere områder i Milano, måske begrundet i søgningen efter store områder til overkommelige priser.

De 5 områder, der er mest efterspurgte for at leje et hus, er faktisk: Lodovico il Moro, Lambrate, Gorla, Quarto Oggiaro-Euromilano, Rogoredo Santa Giulia.

Tværtimod er der blandt de mindst efterspurgte områder nogle centrale områder: Vittorio Emanuele Augusto, Ariosto Magenta, Brera Montenapoleone, Mercalli Quadronno, Vetra Missori.