Der er mange mystiske steder i Italien

Men i dag er en speciel by, jeg kunne virkelig godt lide den, du vil aldrig glemme sådan et sted! Som alle andre i Italien, tro mig!)))

Pitigliano - en himmelsk etruskisk-middelalderlig spøgelsesby i Grosetto-provinsen i det sydlige Toscana

Denne by er brudt ind i klipperne i 400 meter over havets overflade, har status som en statslig nationalpark med en unik natur! Byen med naturlige klipper og huler, bygget af menneskehænder.

Højden på væggene i disse menneskeskabte stenpassager når nogle steder op på tyve meter! Du kan forestille dig, at disse veje, huse i huler, blev bygget med værktøjer, der kunne have været tilgængelige for to et halvt tusinde år siden. Er det ikke imponerende!

Der er en kirke i Pitigliano Chiesa di San Rocco, og legenderne om Saint Roch, som denne kirke er dedikeret til, er meget interessante. Jeg vil ikke fortælle legenden, når du besøger byen, så sørg for at kigge forbi og læse om hunden, der reddede under pesten.

Den middelalderlige jødiske ghetto fortjener også opmærksomhed. Jøder flygtede til Pitigliano, som blev undertrykt i Rom. Deres ghetto var meget velstående, der er en synagoge, der stadig er i drift. Den antikke romanske katedral med et kæmpe klokketårn blev bygget i middelalderen til ære for apostlene Peter og Paulus.

Gårdene i Pitigliano er velholdte og omhyggeligt dekoreret med blomster og grønt. Her kan du mærke det livspust, der ikke har forladt den antikke by.

Denne by efterlod et uudsletteligt indtryk på mig, jeg håber du vil blive glad for at besøge spøgelsesbyen.