Top store italienere i historien

Jeg tænkte engang: Italien er fantastisk og fuld af berømte mennesker! Disse er verdens mest berømte kunstnere, musikere, opdagere, trendsættere. I denne artikel skal vi huske et par stykker.

Selvfølgelig er den største italienske Leonardo Da Vinci kendt selv for alle skolebørn. Han vidste alt: i maleri, musik var han en fremragende ingeniør. Han skrev mange værker om astrologi. Dette er et eksempel på et "universelt menneske". Respekt og beundring for Leonardos strålende sind!

Galileo Galilei udbrød engang: og alligevel vender det sig, det er ham om jordens rotation! Italiensk videnskabsmand, fysiker, astronom, filosof, matematiker. Uden hvilken verdensvidenskab er utænkelig.

Hvem har læst The Divine Comedy? Lad os huske Dante Alighieri. Han kaldes skaberen af det italienske sprog og forfatter til mange værker om dette emne.

Hvem var den voldsomme damemand og kvindekender i historien? Du gættede det selvfølgelig - dette er Giacomo Casanova. Venetiansk forfører for kvinders hjerter, eventyrer, rejsende og forfatter, forfatter til selvbiografien "Historien om mit liv"

Giuseppe Verdi er den største af de store italienske musikere! Hans musik høres stadig over hele verden! Han har komponeret 26 operaer, et rekviem, en strygekvartet og flere hellige stykker.

Michelangelo Buonarroti. En af de største mestre i renæssancen og tidlig barok. For mig var der to genier i Italiens historie: Leonardo og Michelangelo. Det er to af Italiens ubestridte talenter. Glødende disposition, talent og værker, som jeg beundrer!

Niccolo Paganini er en virtuos violinist og komponist. Hvilken musik, så meget livets tragedie i én person! Og at give koncert om dinglende strygere har også brug for talent og viljestyrke!

Alessandro Volta er en måleenhed i fysik opkaldt efter ham - Volt. En italiensk videnskabsmand med interessante synspunkter og opdagelser. Han var både en kemiker og fysiolog, grundlæggeren af teorien om elektricitet. En italiener, der fortjener titlen geni!

Disse er naturligvis ikke alle fremragende italienere. Jeg vil helt sikkert fortsætte listen og fortælle dig om andre fantastiske mennesker i Italien!