Charles af Anjous slot i Napoli

Napoli er en by, der ikke efterlader nogen ligeglade. Nogen kan ikke lide det, for nogen er det den bedste by i verden.
En by med en barsk karakter, og slotte, som der er flere af, bekræfter dette. Jeg vil tale om en af dem i dag.

Det gamle slot Charles af Anjou, beliggende ved bredden af Napolibugten. En interessant historie om slottets udseende: Kongen af Sicilien, Charles I af Anjou, havde en usædvanlig idé: hvad nu hvis hovedstaden i hans imperium blev bygget uden for Sicilien, og lad det være Napoli!

Napoli er så Napoli, og på bare tre år bygger de en luksuriøs slotsresidens med krav på storslåede planer om at erobre verden.

Det uudtalte navn på slottet er "Nyt". Men hvad der er trist, kongen kæmpede konstant og så ikke de genopbyggede palæer.
Så er det ligesom i filmene: en ny arving og nye rekonstruktioner af bygningen, som havde alt: blod, sex, belejringer og alkohol.

Den mest grusomme og blodige serie i Nuovo Slots historie var episoden med Ferdinand I af Aragon, som fandt ud af sammensværgelsen, der blev planlagt mod ham.
Til dette inviterede han anstifterne af opstanden, som hviskede i krogene i skikkelse af de vigtigste baroner, under dække af at fejre hans nieces bryllup. Men i stedet for en festlig pizza behandlede han dem til henrettelse og navngav et af værelserne til ære for denne begivenhed - "Baronernes Hall".

Her er slottets historie.