Certaldo - en malerisk landsby i Italien

 

Hvis du kan lide at opdage nye steder og prøve ny mad, så er dette indlæg noget for dig. Jeg vil tale om de smukkeste landsbyer i Italien og deres gastronomiske delikatesser.

Certaldo - jeg forsikrer dig, dette er en af de mest maleriske landsbyer i Toscana. Giovanni Boccaccio blev født her (husk at besøge hans hus-museum), og selve landsbyen modtog Italiens turistklubs flag.

For elskere af sjov vil dette område blive det mest elskede, fordi det er rigt på begivenheder og festivaler, der finder sted her hvert år. Mange turister kommer til Mercantia-festivalen. I juli afholder Certaldo en gadeteaterfestival. Byens gader forvandles til teaterscener. Hvem og hvad vil du ikke se her: dukketeater, skyggeteater, tryllekunstnere, jonglører og danse med ild, musikalske optrædener og optog af trommeslagere. Du vil blive imponeret af snorlige vandrere, akrobater, jonglører og mange andre.

Og hvad er lækkert i Certaldo? Områdets delikatesse er uden tvivl løgsuppen "zuppa di cipolla vernina di Certaldo" - en varm ret lavet af rustikke mørkerøde løg, og den berømte "Francesina" - en sandwich kogt i en gryde med løg og revet tomat. En delikatesse du skal prøve!