Calabrien er et af de reneste steder i Italien

Calabrien ligger helt nede på Appennin-halvøen og skylles af vandet i fire vandområder: Taranto-bugten, Messina-strædet, det tyrrhenske og ioniske hav.

Disse er også gyldne strande og et guddommeligt maritimt klima. Derfor kan mange turister og elskere af komfortable feriesteder gerne komme her. Calabrien er ikke kun strande, det er et bakket og bjergrigt område, hvor der vokser frugtbare buske og træer med figner og oliven.

Vidste du, at digteren Gabriel d'Annunzio kaldte en af sektionerne af stranden, der ligger i byen Reggio de Calabria, "den smukkeste kilometer af hele Italien."

Calabrien betragtes fortjent som en af de reneste regioner, ikke kun i Italien, men i hele Europa. Der er rent vand, og strandene er simpelthen himmelske, sandet er hvidt, og solen er blød og blid.

Calabrien lever af turisme og landbrug. Hvede, oliven, kartofler, figner og druer vokser godt her. Vinfremstilling er meget populær blandt befolkningen i regionen. Herfra blev der altid sendt flere hundrede tønder vin til det pavelige bord.