Italienerne er vilde med mad! Og så vidt muligt absorberer de det i selskab med venner og talrige slægtninge. Du har helt sikkert været i Italien og mere end en gang bemærket et larmende firma på en cafe, der har siddet ved bordet i mere end en time og diskuteret og gestikuleret højt?
Jeg læste et sted, at selve ordet "firma" er en kombination af to italienske ord: "con" ("s") og "rude" ("brød"), det vil sige i en fri oversættelse, "brødbrud. "
Dette er at "bryde brød" på italiensk - det er strenge regler))) Selv på trods af den tilsyneladende almindelige ting serveres retterne i henhold til den etablerede rækkefølge.
Først er der "antipasti" ("forretter"), derefter er det første kursus ("primo") pasta- og risretter; derefter det andet kursus ("secondo") - kød eller fisk med pynt ("contorno") af grøntsager; derefter ost og til sidst dessert ("dolce"), som fuldender espressokaffen. Måltidet kan vare fra to til fem timer.
Efter middagen er italienerne ikke modvillige til at tage en time eller to lur for at komme sig inden middagen. Og så er alt i en regelmæssig cirkel)))!
Ved du, hvad italienernes yndlingsretter er? Jeg skriver om dette næste gang!)))
25/11/2024
22/11/2024
09/10/2024
09/10/2024
07/10/2024