Ejendomme i Imperia

Fast ejendom i Imperia er nu blevet meget populær i Ligurien. Imperia, provinsens administrative centrum, er opkaldt efter Impero-floden. Byen blev dannet i 1923 gennem foreningen af Oneglia og Porto Maurizio, samt byområderne i yderligere ni bycentre. Porto Maurizio, der ligger vest for Impero , på en kappe ved havet, er klart turisme orienteret. Byens historiske centrum, Paraiso, som har været tæt forbundet med Genova siden det 13. århundrede, har en stærk middelalderfarvning.

Oneglia er tværtimod imperiets industrielle "hjerte"; historiske bygninger her har også en middelalderlig oprindelse, men den mere arkitektonisk interessante del af byen er Dante Square og Bonfante Street, som udviklede sig i det 19. århundrede. Rådhuset (Municipio), postkontoret og pladsen på Victory Square, skabt i den fascistiske periode, under dannelsen af den nye by, er placeret mellem de to centre, Oneglia og Porto Maurizio.

Forskellene af en snæver lokal karakter mellem disse to centre forblev dog meget stærke indtil de seneste årtier: Imperiet har i dag to tidligere rådhuse, to katedraler og endda tre himmelske mæcener. Hvis det historiske centrum af Porto Maurizio er en typisk middelalderlandsby, så er imperiets fastland kendetegnet ved tilstedeværelsen af monumenter af barokarkitektur, der går tilbage til det 17.-18. århundrede, perioden med kulturel og økonomisk storhedstid i zonen.

Uden tvivl især i Oneglia, den tidligere kommunes bygning: Bygningen i 1890'erne efter lange forsinkelser på grund af manglende midler fik rådhuset en pseudo-middelalderlig stil. Du kan også se Doria-paladset, som siden oldtiden var en feudal bolig, senere omdannet til et karakteristisk renæssancepalæ. Endelig er Olivenmuseet oprettet af Carly-brødrene ved siden af deres berømte fabrik ikke at gå glip af.

At besøge dette museum betyder at lave en slags udflugt i historien om oliven, taknemmelige træer, der er så vigtige for økonomien i den lokale region, med næsten ikke dyrket jord.