På jagt efter de smukkeste bygninger i Italien

Denne gang er Thun -slottet Italiens perle i Non -dalen

Hvor skal man hen i Italien, når man har en kort ferie? Jeg anbefaler Trentino -Alto Adige - et af de smukkeste steder i Italien. Lad os tage på en tur!

Du vil stille mig et spørgsmål: er Thun Slot forbundet med de berømte juleengle, svaret er ja.

Har du nogensinde hørt om grev Otmar og grevinde Lena Thun? Så dette er deres forfædres rede siden 1267.

I 1950 grundlagde de den berømte keramiske fabrik i Bolzano. Lena skulpturerede engle og beundrede ansigterne på sine sovende børn. Dette er tilfældet, da passionen blev til en rigtig forretning, der genererede mere end 170 millioner euro om året. Siden 1978 har Peter Thun ledet et firma, der er gået internationalt, og siden 2013 har tredje generation af familien erstattet Simon Thun, Peters søn og produktchef.

Men familien blev kun kaldt Thun siden 1926, da den bohemske gren af familien overtog slottet. For omkring 700 år siden var Varimberto di Tohno den første ejer af et hus i kommunen Nedre Non -dal, stadig kaldet Ton.

Så vi går ind i bygningen.

Efter at have krydset vindebroen og den spanske port, fører indgangen, understøttet af 18 søjler, ind på gårdspladsen. Herfra befinder du dig ved indgangen til den gamle del af slottet, det baroniske palads, på første sal med et smukt bevaret charmerende og gammelt køkken.

Vi går ovenpå til de øverste etager og statelige værelser med deres typiske kakkelovne, så nødvendige på dette kolde sted. Møblerne spænder fra overdådige markiser og kuffertlofter til indlagte borde og lyse og slanke møbler i empirestil på de øverste etager, hvilket skaber en slags familiesekvens, der tager den besøgende gennem århundreders begivenheder.

Nå, kunne du lide udflugten?