Katolsk jul er en af italienernes mest elskede højtider

I denne periode minder vejret i Italien om efteråret. Temperaturen falder normalt ikke under + 10 ° C, og den største gener kan være let regn, sne falder meget, meget sjældent. I de fleste tilfælde vil der være nok jakker, som i Italien betragtes som efterår. Og det sker, at i julen kan det endda være varmt: på en solskinsdag kan luften varme op til + 20 ° C.

En festlig procession langs hovedgaderne og pladserne i hovedstaden og andre større byer er en traditionel fejring af nytåret i Italien. Processioner finder sted på Piazza Navona, Spanien med den berømte trappe, Travestere og mange andre.

På sådanne dage er tusind år gamle monumenter dekoreret med belysning, såvel som springvand i kombination med storslået fyrværkeri.

Nytårsaften kaldes her Capodanno ("årets hoved"), eller "St. Sylvesters nadver". Det menes, at 13 retter på bordet på samme tid vil bringe held og lykke. Menuen er domineret af retter lavet af skaldyr: fisk, skaldyr og kaviar.

Italienerne tror, at det at have mødt det nye år i rødt lingeri))) vil bringe held og lykke. Derfor er det den mest populære gave i Italien.