Hvad er forskellen mellem at arbejde som ejendomsmægler i Italien?

For at processen med at købe og sælge fast ejendom i Italien skulle være en glæde, ville det være rart at kende det "indre køkken" i ejendomsmæglerlivet. Lad os nu finde ud af, hvad den italienske ejendomsmægler er ansvarlig for, hvilke garantier for transaktionen, og hvordan forhandlingen og transaktionen generelt foregår.

Det sker sådan, at køber og sælger har aftalt indbyrdes og besluttet, at de ikke har brug for en mellemmand. Men i praksis kræver aftalen mange nuancer, italienske love, sprog (for immigranter). I sidste ende forløber transaktionsprocessen ikke som forventet. Hvis fejlen opstår, og parterne i transaktionen beslutter at kontakte en certificeret agent. Og ofte fører dette til betydelige udgifter i kødet op til 100.000 euro (hvis for eksempel det samlede boligareal på villaerne har ulovlige vægge!)

En artikel kan ikke beskrive alle faldgruberne ved en aftale i Italien.

Efter min erfaring foretrækker selv lokale italienere at arbejde med en ejendomsmægler, for slet ikke at tale om udlændinge. Et seriøst professionelt bureau har en licens, det skal være!

Licensen er en yderligere beskyttelse af parternes interesser i transaktionen med italiensk fast ejendom. Ud over licensen forsikrer vi f.eks. Mod kriminelle og civile krav. Forsikringen koster omkring 1.800 euro om året.

En certificeret ejendomsmægler kan indgå foreløbige aftaler, være til stede som embedsmand i en transaktion med en notar, anmode om og modtage dokumenter om fast ejendom.

Ja, du kan lave aftaler uden en ejendomsmægler - intet problem. Men det er bedre at købe din drømme ejendom uden stress !!!