Italien har til hensigt at sætte den dyreste villa i landet til salg

 

I centrum af Rom rejser sig Villa Aurora, kendt for mange som Casino dell'Aurora de Villa Ludovisi, dette er et renæssancepalads. Villaen blev bygget i 1570 og har siden haft et stort antal kendte ejere, fra Galileo Galilei til Annie Leibovitz.

Ejendommen er i øjeblikket vurderet til 471 millioner euro.

Ved du hvorfor det er så fantastiske penge værd? Denne historiske villa "Aurora" har i sit interiør den eneste fresco i verden, malet af Caravaggio. Alene dette maleri blev anslået til mere end 300 millioner euro.

Men det er ikke alt. Dette er ikke bare et hus at bo i, men et rigtigt museum: I haven i det 17. århundrede er der skulpturer af Michelangelo og Pomarancio.

Hvorfor er den til salg? Som altid kunne arvingerne ikke blive enige! Denne villa har været ejet af den aristokratiske Ludovisi-familie i over 400 år. Efter den sidste ejers død, Prins Niccolo Boncompagni, besluttede Ludovisi at sætte ejendommen til salg i 2018.

Da villaen i øjeblikket er under beskyttelse af det italienske kulturministerium, tillader landet ikke genopbygning eller nedrivning af bygningen.

Rygtet siger, at der skal bruges omkring 13 millioner euro på restaureringen. Måske vil staten købe genstanden ud?