Teora - Province of Avellino: en italiensk landsby, hvor du betaler for din bolig

Jeg skrev tidligere, at den italienske regering gør en indsats for at genoplive livet i tomme landsbyer.

Det handler om en sådan landsby, som jeg vil fortælle dig i dag.

Fra nord til syd på den italienske halvø tages forskellige initiativer for at bosætte forladte landsbyer, og hjælp til husleje er en effektiv metode.

Som et resultat af jordskælvet i 1980 faldt befolkningen i Teora dramatisk og ligger nu på omkring 1.500. Hvordan hjælper man, så beboerne slet ikke forlader denne bosættelse?

Tidligere meddelte Teora, at hun ville sætte et hus til salg for 1 euro. Salget af husene lykkedes. Men problemet er, at folk ofte køber fast ejendom for at renovere dem med henblik på yderligere leje eller som sommerhus, hvilket ikke bidrager til afviklingen af landsbyen.

Nu er den italienske regering gået videre og foreslået en anden mulighed. For at befolke de tomme områder i Italien blev der iværksat et initiativ for at hjælpe beboerne med at betale husleje. Landsbyen Teora i provinsen Avellino tilbyder et tilskud på 150 euro til dem, der beslutter at flytte til landsbyen i tre år.

Huslejen er normalt omkring € 200 pr. Måned, hvilket betyder, at det tilbudte lejetilskud kan gøre en stor forskel.

Men der er en betingelse: For at være berettiget til programmet skal du også have et barn og skal være indskrevet på en lokal skole.