Køb eller lej et hus i Italien? Vejledning til valg af boliger baseret på sagen om Milano, Rom og Napoli

Lad os finde ud af, i hvilke italienske distrikter i disse hovedstæder det er praktisk at leje eller købe fast ejendom.

Efter pandemien forbedres livet på ejendomsmarkedet i Italien langsomt, renten er ved at komme sig en smule, realkreditlån er stadig interessante for mange italienere. Udlejning er mislykkedes på grund af pandemien, men genopretning er mulig i de kommende måneder, da efterspørgslen er der.

Jeg bliver ofte spurgt om, hvad der er mere rentabelt: at betale realkreditlån eller husleje, især når du ikke er i stand til at dække 20% af ejendommens forhåndsværdi.

Ved hjælp af eksemplet på en gennemsnitlig treværelses lejlighed i følgende distrikter: centrum, tæt på centrum og forstæderne til de vigtigste byer i Italien: Milano, Rom og Napoli, vil vi overveje mulighederne for at købe bolig.

I dag, mere end nogensinde, er det mest rentable at købe italiensk fast ejendom i yderområderne, hvor priserne er lavere. I centrale og centrale områder kan leje være billigere end at købe.

For eksempel faldt huslejen i Milano i anden halvdel af 2020 og blev meget lavere end i andre byer. Af denne grund indebærer det i mange tilfælde, at køb af et hus med realkreditlån en højere udbetaling end huslejen. I eksemplet med en treværelses lejlighed er det mere bekvemt at købe, især i perifere områder, hvor priserne stadig er lave, og afdrag er mere overkommelige.

I Rom, hvor huslejer er reduceret, men ikke så meget som i Milano (hvis du overvejer de centrale områder, sammenlignet med omkostningerne ved et realkreditlån, er huslejer stadig bekvemme). For en treværelses lejlighed i de centrale og perifere zoner er valget mellem at købe og leje italienere mere tilbøjelige til realkreditlån end at leje.

Det er altid praktisk at købe en treværelses lejlighed i hovedstaden i Napoli. Den eneste undtagelse er en lejlighed i Fuorigrotta -området, hvor huslejen er lavere end afdragsplanen.