Italienere og hjem: hvordan syn på hjemmevalg ændrede sig efter covid

Med pandemien og lockdowns har italienerne lært at se på deres hjem med andre øjne. Fjernarbejde, grønt område, bæredygtighed og teknologi. Disse egenskaber kom ind i italienernes liv og vil forblive blandt prioriteterne i forståelsen af huset i lang tid fremover. Flere og flere italienere agter at flytte ind i deres hjem inden for de næste 4 år. Hvis andelen i 2019, før præpandemien, nåede 22%, så nåede den i 2021 26%, hvilket svarer til en stigning på 2 millioner mennesker. Lockdown er en faktor, der ansporede dette ønske: 53% af dem, der har til hensigt at flytte ind i et hjem i de næste fire år.

Hvilke forhold bestemmer valget af et hus

Hus med åbne områder og grønne områder

Pandemien har omorienteret de kriterier, der skal overvejes, når man leder efter et nyt hjem. Italienerne er tvunget til at bo hjemme i flere måneder og kræver nu hovedsageligt åbne områder og grønne områder, hvor de kan leve i kontakt med naturen. Således er huset "must-haves": haver og terrasser (67%, + 9% i forhold til 2019) og tilstedeværelsen af grønt inden for gåafstand (65%, med en stigning på 17% i forhold til 2019). Manglende evne til at mødes med slægtninge og venner med samme frekvens som før, denne grund har øget værdien af menneskelige relationer: at have en god nabo i dag er et meget vigtigt kriterium for næsten 3 ud af 5 italienere, der har til hensigt at købe et nyt hjem.

Samt nærhed til arbejdspladsen (i 2021 er dette meget vigtigt for 45% af respondenterne). Selvom de er mindre prioriterede end i de foregående to år, er nærheden til offentlig transport (55%) og tilgængeligheden af en garage eller parkeringsplads (65%) stadig meget vigtig for italienere, der leder efter et hjem.

Grønt og bæredygtigt hjem

Bæredygtighed og sundhed er nu meget efterspurgte: næsten alle italienere anser disse begreber for vigtige, fordi de er forbundet med deres hjem, og den pandemi, de lige har oplevet, har gjort sundhed til en prioritet. Det første sted blev taget af holdningen til miljøspørgsmål: I øjeblikket overvejer 2 ud af 5 italienere at købe køretøjer med elektrisk eller hybrid strøm, såsom biler, scootere, cykler. Disse data er en del af den bredere kontekst for en energiovergang til hjem og mobilitet, der i stigende grad fokuseres på elektricitet og minimal miljøpåvirkning.

Lokale energisamfund

Italienerne er stadig dårligt klar over, hvad det lokale energisamfund er: kun 4% kender betydningen af dette udtryk. Men hvad er det i praksis? Det lokale energisamfund er en sammenslutning mellem producenter og forbrugere, hvor nogle brugere opfylder en del af deres energibehov gennem egenproduktion - for eksempel ved hjælp af solpaneler - og videresælger energien til en leverandør, der omfordeler den til samfundet. Selvom der stadig er lang vej til, at denne innovative model er kendt for offentligheden, takket være offentlighedens bevidsthed, er mange allerede tilbøjelige til at slutte sig til energisamfundet 64% af tiden.

Fjernarbejde, adskillelse mellem hjem og virksomhed

Efter et år, hvor italienerne har genvundet deres hjemmearealer for at forene arbejdslivet med hverdagen derhjemme, giver den lovende fremgang i vaccinationskampagnen udsigt til at vende tilbage til kontoret og arbejde med fuld kapacitet efter sommeren. Men hvad synes italienere, der har oplevet fjernarbejde? Det viser sig, at 78% af respondenterne siger, at de er klar til at arbejde både hjemme og i virksomheden, 42% ønsker hovedsageligt at arbejde i en virksomhed, og 36%, der tværtimod foretrækker at gøre det hjemmefra. Selvom det foretrukne format er generel vekslen mellem hjem og virksomhed, mener næsten 8 ud af 10 arbejdere, at det er en god mulighed at arbejde hjemmefra. Således har dit hjem en ny funktion, der er dømt til at forblive, selv når covid-19-krisen endelig er overvundet.

Vi vender tilbage til dette emne senere.