Juridiske måder at immigrere til Italien

Overvejer du stadig at flytte til Italien? Træt af disse lov til at blive i landet: 90 dage på et halvt år og 180 dage om året?

Du har besluttet alvorlige trin for at opnå permanent bopæl i Italien! Hvor skal man begynde? Jeg vil fortælle dig om de generelle regler, men situationer kan være meget individuelle, hvert tilfælde overvejes under hensyntagen til dine nuancer af livet.

En midlertidig opholdstilladelse (Permesso di soggiorno) eller opholdstilladelse er en mulighed for at bo i Italien i lang tid med angivelse af gyldighedsperioden. Det gode ved denne opfattelse er, at du kan modtage tjenester og nyde rettighederne på det: få et identitetskort og et personnummer, som gør det muligt at modtage lægehjælp, åbne en bankkonto.

Livssituationer, der giver ret til at få opholdstilladelse ved flytning til Italien: beskæftigelse, forretning og investering, langvarig forretningsrejse, uddannelse, praktik, stiftelse af familie, spørgsmål til børn, politisk asyl eller spørgsmål med religion.

Perioder, for hvilke der udstedes midlertidig opholdstilladelse i Italien:

- et år for dem, der studerer og efteruddanner sig i Italien

- seks til ni måneder til sæsonarbejde

- fra et til to år af forretnings-, arbejds- og familiemæssige årsager.

- tre år for investorer

Hvor og hvornår man skal ansøge om forlængelse af opholdstilladelse - den næste artikel handler om dette.

Emnet om at få en opholdstilladelse i Italien er meget bredere, så jeg vil fortsat dele vanskelighederne ved denne procedure.

Har du spørgsmål? Spørg, jeg vil svare.